Natečaj Mesta pešcem!

IPoP – Inštitut za politike prostora v partnerstvu s TAM-TAM Inštitutom objavlja mednarodni natečaj za oblikovanje plakata na temo pešcem prijaznega mesta prihodnosti: Mesta pešcem! Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 1.000 evri.

Ker živimo v času, v katerem imajo podobe moč vplivati in spreminjati stališča tako posameznika kot širše družbe, želimo z natečajem Mesta pešcem!, z upodobitvijo pešcem prijaznih mest, opomniti ljudi, da je razlogov za izbiro hoje več. Hoja je najbolj naraven, zdrav, demokratičen in ekonomičen način premikanja na kratke razdalje. Zaradi dostopnosti storitev je hoja logična izbira posameznika pri vsakdanjih opravilih v mestih. S hojo gradimo mesto po merilu človeka, kjer so v ospredju ljudje. Krepimo lokalno skupnost – pripomoremo k razvoju krajevnih obrtnih, storitvenih in ustvarjalnih prostorov, bogatimo povezanost med ljudmi in nenazadnje skrbimo za svoje psihofizično zdravje. Naj hoja postane naš vsakdanjik in vse, kar lahko, opravimo peš!

Prijava je možna izključno preko e-prijavnega obrazca, ki je vstopna točka za vse udeležence natečaja Mesta pešcem! Sodelovanje na natečaju je brezplačno.
V Ustvarjalnih smernicah najdete več o (vizualnem) namenu natečaja, Pogoje natečaja in ostale podrobnosti pa v RAZPISNI DOKUMENTACIJI. Rok za oddajo del je 19. april 2019.

Vabljeni k soustvarjanju humane vizije mest prihodnosti, ki v ospredje postavljajo človeka!

Za več informacij nas lahko naslovite na natecaj@pesec.si ali na 059 063 683.

_
Ekipa natečaja
Vodji natečaja: Tea Pristolič (IPoP), Katja Ložar (TAM-TAM Inštitut)
Ocenjevalna komisija: Žare Kerin (Futura DDB) – predsednik komisije, Ana Ivandić (Innovatif), Tine Lugarič (Luna \TBWA), Janez Koželj (Mestna občina Ljubljana), Tadej Žaucer (Ministrstvo za infrastrukturo RS), Katja Ložar (TAM-TAM Inštitut), Tea Pristolič (IPoP)
Vizualna podoba: Darja Klančar (DARKA.si)
Besedila: Inge Pangos
Prevodi: Jana Renee Wilcoxen, Meta Cerar
Odnosi z javnostmi: Tamara Smolej (TAM-TAM)

Deležniki
Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri