Slikovite rešitve Mesta pešcem!

Ocenjevalna komisija mednarodnega natečaja za oblikovanje plakata na temo pešcem prijaznega mesta prihodnosti: Mesta pešcem! je strokovno pregledala 159 del, ki so v celoti izpolnjevala pogoje natečaja. Med njimi jih je bilo kar 95 iz tujine, tudi iz Avstralije, Indije, Japonske.

V ožji izbor se je uvrstilo 27 plakatov – od sredine junija bodo razstavljeni v spletni galeriji Pešec.si, kjer bodo pod licenco Creative Commons na voljo vsem zainteresiranim, njihovi avtorji pa bodo dobili plaketo natečaja Mesta pešcem! Septembra bodo izbrani plakati finalistov na ogled tudi v pop-up galeriji na prostem v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2019 v Ljubljani.

Najboljše delo po mnenju komisije je ustvarila Andrea Machara iz Španije – avtorico čaka denarna nagrada 1.000 evrov, nagrajeni plakat Hodite pa javna predstavitev v spletni galeriji Pešec.si in na 50 TAM-TAM plakatnih mestih v osmih slovenskih mestih, kjer bodo razstavljeni že konec maja.

Odločitev za zmagovalko je bila soglasna. »Komisija je pri ocenjevanju upoštevala tri najpomembnejše kriterije: sporočilnost, kreativnost in likovno odličnost. Zmagovalni plakat subtilno in duhovito prikaže več prednosti hoje po mestu: na prehodu vidimo pešce, kako se srečujejo, nekateri celo zaplešejo, mlada družinica gre po svojih opravkih, študent hiti na predavanje … Stilizirane figure izzovejo gledalčevo domišljijo, da jim pripiše zgodbe in s tem močneje ozave prijetne plati doživljanja mesta peš,« utemeljuje izbiro nagrajenega plakata predsednik ocenjevalne komisije Žare Kerin.

 Vsem sodelujočim iskrena hvala za prejeta dela in čestitke za dosežen uspeh!

_
Povezane novice: Natečaj Mesta pešcem!
Vizualija: zmagovalni plakat »Hodite« avtorice Andree Machara

Deležniki
Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri